باقالي پلو با ماهيچه يكي از بهترين و خوشمزه ترين غذا هاي ايراني است.
باقالي پلو با ماهيچه را هيچ گونه نميتوان توصيف كرد. نام اين غذا گوياي همه چيز است؛ لذيذ و بينظير! باقالي پلو با ماهيچه غذاي اصيل و شيك ايراني است كه در بيشتر مجالس و مهماني هاي رسمي سرو ميشود.
براي آشنايي با طرز تهيه باقالي پلو با ماهيچه مجلسي با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم :
- برنج: 3 پيمانه
- ماهيچه گوسفندي: 500 گرم
- شويد خشك يا تازه به ميزان لازم
- باقالي: يك و نيم پيمانه
- سير: 5 حبه
- پياز: 3 عدد
- زعفران دم كرده: 2 قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- كره به ميزان لازم
- چوب دارچين: يك عدد
طرز تهيه ماهيچه :
پياز ها را خلالي خرد كرده و در قابلمه اي با مقداري روغن و 2 قاشق غذاخوري كره تفت دهيد تا نرم شود. ماهيچه ها را به پياز داغ افزوده، حرارت را كم كنيد و در قابلمه را بگذاريد.
پس از 10 دقيقه 3 عدد از سير ها را خرد كرده و در قابلمه بريزيد. روي ماهيچه كمي فلفل و زردچوبه بپاشيد.
در قابلمه يك چوب دارچين و چند ليوان آب بريزيد. دقت كنيد كه آب روي ماهيچه ها را بپوشاند.
حرارت را كم كنيد و حدود 3 ساعت زمان دهيد تا ماهيچه ها پخته و نرم و آب غذا كشيده شود. در اين مدت زمان اگر لازم بود مقداري آب جوش اضافه كنيد.
در اواخر پخت، 2 قاشق غذاخوري زعفران دم كرده در گوشت بريزيد.
طرز تهيه باقالي پلو :
برنج و باقالي را جداگانه چند ساعت در آب خيس كنيد.
چند ليوان آب با كمي روغن و نمك در قابلمه بريزيد و روي حرارت متوسط بگذاريد. وقتي آب به جوش آمد، برنج را در قابلمه بريزيد. وقتي اطراف برنج كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد.
در تابه اي مقداري روغن بريزيد و باقالي را با 2 عدد سير خرد شده، نمك و فلفل تفت دهيد. پس از اينكه باقالي ها كمي نرم شدند، شويد و برنج آبكش شده را به آن ها افزوده و از روي حرارت برداريد.
كف قابلمه روغن بريزيد و ته ديگ دلخواه (نان لواش، سيب زميني، كاهو و …) بچينيد.
مخلوط برنج و باقالي را در قابلمه بريزيد و حرارت را زياد كنيد تا برنج بخار كند. سپس حرارت را كم كرده، يك ليوان آب و روغن روي برنج دهيد و دمكني بگذاريد تا برنج دم بكشد.
براي تهيه برنج زعفراني، يك قاشق غذاخوري آب جوش روي مقداري زعفران ساييده شده بريزيد. كمي برنج با آن مخلوط كرده و در زمان سرو باقالي پلو روي آن بكشيد.