سوپ شلغم از آن دسته پيش غذاهايي است كه مختص پاييز و زمستان است. چون شلغم ميوه اين فصل ها است و خواص درماني دارد. سوپ شلغم سوپي است كه سرماخوردگي را درمان ميكند و بدن را گرم نگه ميدارد. پس در روزهاي سرد سال از خوردن سوپ شلغم غافل نشويد.
مواد لازم :
- شلغم: 5 عدد
- سيب زميني: يك عدد
- پياز: يك عدد
- آويشن: يك قاشق چايخوري
- آب مرغ: يك پيمانه
- آب ليموترش: يك قاشق غذاخوري
- روغن مايع: يك قاشق غذاخوري
- كره: 25 گرم
- نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه :
پياز، شلغم و سيب زميني را به شكل و اندازه دلخواه خرد كنيد.
در قابلمه اي پياز را با روغن و كره تفت دهيد تا كمي سرخ و سبك شود.
شلغم، سيب زميني و آويشن را به پياز افزوده و كمي تفت دهيد. در صورتي كه سوپ شلغم براي درمان سرماخوردگي تهيه ميشود، بهتر است سبزيجات را تفت ندهيد و آبپز كنيد.
پس از تفت دادن سبزيجات، در قابلمه مقداري آب و آب مرغ بريزيد تا سبزيجات بپزند.
اگر دوست داريد سوپ يكدستي داشته باشيد، قبل از افزودن آب، سبزيجات پخته را با ميكسر يا گوشت كوب برقي له كنيد.
سپس آب مرغ و نمك و فلفل را به سبزيجات ميكس شده افزوده، دوباره مواد را در قابلمه بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا سوپ آماده شود.
در آخر، سوپ شلغم را از روي حرارت برداريد و در آن آب ليموترش بريزيد. ميتوانيد سوپ را با جغفري خرد شده يا هر سبزي ديگري كه دوست داريد تزيين و سرو كنيد.
نكات :
براي تهيه اين سوپ از هر سبزي ديگري مانند هويج، تره فرنگي، كلم، كرفس و … هم ميتوان استفاده كرد.
در صورت تمايل ميتوانيد پس از ميكس كردن سبزيجات، مقداري خامه و شير به مواد سوپ اضافه كنيد.
استفاده از آب مركباتي مانند آب نارنج و آب پرتقال هم طعم خوبي به سوپ ميدهد.
اگر دوست داريد سوپ گياهي باشد، از آب مرغ استفاده نكنيد.
در اين سوپ از گوشت هم ميتوان استفاده كرد.
ميكس كردن سبزيجات اختياري است. اگر دوست داريد تكه هاي شلغم در سوپ ديده شود، آن را ميكس نكنيد.
براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.